I work as a writer and book buyer/seller based in Amsterdam

 

 

@romydaywinkel

hi@romydaywinkel.net

Athenaeum Boekhandel

Bij Athenaeum Boekhandel werk ik als inkoop- en verkoopmedewerker poëzie en Nederlandstalige literatuur. Daarnaast coördineer ik de Athenaeum Podcast en organiseer ik boekpresentaties en andere evenementen in de winkel.

 • 3 pöeziecadeautips

  Klik hier voor mijn 3 pöeziecadeautips!


 • Athenaeum Podcast met Nelleke Noordervliet

  Voor deze aflevering van de Athenaeum Podcast interviewde ik, samen met collega Helen Westerik, schrijver Nelleke Noordervliet.

  Beluister deze aflevering hier of op uw favoriete podcastkanaal!


 • Boekentip in Het Parool

  Voor de rubriek 'Naar bed met' ben ik benaderd door Het Parool om een boekentip te delen. Ik tipte het boek 'Sterling Karat Gold' van Isabel Waider en de tekst is hier en hier te lezen. 


 • Boekenweektips: 5 grotestadsboeken

  Klik hier voor mijn Boekenweektips: 5 grotestadsboeken!


 • Claire-Louise Bennett bij Athenaeum Spui

  Samen met Uitgeverij Koppernik organiseerde ik op woensdag 1 juni 2022 een avond met de auteur van 'Pond' (2017) en 'Checkout 19' (2021), Claire-Louise Bennett. Recent verscheen bij Koppernik een Nederlandse vertaling van haar laatste boek, getiteld 'Kassa 19' (2022). 

  Ter ere van deze vertaling vroegen wij schrijver en redacteur Fiep van Bodegom om Claire-Louise Bennett te interviewen bij Athenaeum op het Spui in Amsterdam. 


 • Book Celebration 'Wild Peach' by S*an D. Henry-Smith

  On Saturday June 4th 2022 from 18:00 onwards we will celebrate that S*an D. Henry-Smith’s book Wild Peach has reached the soil of Amsterdam’s literary scene all the way from New York City. We will enjoy readings and performances at Athenaeum Boekhandel Spui from S*an D. Henry-Smith, Mia You, Sumia Juxun and Alec Mateo.


 • Gedichten en snoep uit Kokanje met Hannah van Binsbergen

  Op vrijdag 17 juni vierden wij bij Athenaeum Boekhandel Spui de lancering van de nieuwe dichtbundel van Hannah van Binsbergen, getiteld ‘Kokanje’ (juni 2022, Uitgeverij Pluim). Gezien de thematiek van het luieren en laveren in luxe, schonken wij drank in een weelderig roze setting met bloemen en zoete lekkernijen.


 • Interview met Nisrine Mbarki voor de Athenaeum Podcast

  Voor de podcast van Athenaeum Boekhandel Spui interviewde ik dichter Nisrine Mbarki over haar debuutbundel getiteld ‘Oeverloos’. We praten over de politisering van meertalig schrijven en de moederfiguren in haar bundel. Ook draagt Mbarki drie gedichten voor. 

  Gezien het thema meertaligheid, draagt dichter Maxime Garcia Diaz aan het eind van de podcast ook een gedicht voor. Luister hier of op uw favoriete podcastkanaal!