Romy Day Winkel (1994) werkt als schrijver en beeldend kunstenaar in Amsterdam. Momenteel werkt ze aan een expositie bij Onomatopee en aan haar debuutroman. 

 

/

 

Romy Day Winkel (1994) is a writer and artist based in Amsterdam. She is currently working on an exhibition at Onomatopee and writing her debut novel. 

 

@romydaywinkel

hi@romydaywinkel.net

DIG Podcast: Het zijspoor

Voor De Internet Gids werken Simone Atangana Bekono en ik aan een nieuwe podcast getiteld ‘Het zijspoor’.

In elke aflevering gaan we in gesprek met een schrijver over een door hen gekozen woord. Simone en ik duiken voorafgaand in de krochten van het internet en onze boekenkast om zoveel mogelijk teksten en andere associaties te vinden waarin dit woord verwerkt zit en zullen onze meest opmerkelijke vondsten aan de gast en aan elkaar presenteren. 

  • Aflevering 2: Obe Alkema

    In de tweede aflevering van Het zijspoor praten Simone Atangana Bekono en ik met dichter en poëziecriticus Obe Alkema over bonkige Zwitserse mannen aan biertafels, de immer controversiële Willem Oltmans en de neutraliteit van Hollywoodacteurs — kortom: over Zürich. Aan de hand van dit gesprek schreef Obe deze tekst.

    Beluister de aflevering hier


  • Aflevering 1: marwin vos

    In deze eerste aflevering spraken we dichter marwin vos over het woord ‘hummen’. Aan de hand van het gevonden materiaal schreef marwin een nieuwe tekst die in de podcast te horen is en via deze link te lezen is. 

    Beluister de aflevering hier, via Soundcloud.